bolig / familie

Water Cube

 

»Vores behov for hvad vores
bolig skal indeholde ændrer
sig som regel over tid - og alt
efter hvor vi er i vores liv. Derfor
har vi skabt en ny bolig, som
kan forandre sig i takt med,
at vi forandrer os«

Ikke en traditionel husbåd, ikke et parcelhus

Den traditionelle husbåd har mange kvaliteter. Det samme har det klassiske parcelhus. Men hvor går man hen, hvis man vil have en arkitekttegnet husbåd, som kan tilpasses det sted, den lægger til. Og som samtidig skal være fleksibel og kunne moduleres efter hvilken livsfase man befinder sig i?  

 

KANT arkitekter har sammen med den danske virksomhed AFLOAT udviklet et nyt designkoncept, som både kan tilpasses den unikke placering og de mennesker, som flytter ind. Konceptet hedder WATER CUBE – en arkitekttegnet bolig, der er skabt af robuste, maritime materialer og tilpasset vores nordiske klima.

Beliggenhed / Skandinavien
År / 2018
Areal / 120 m2 + tilkøb
Bygherre / Afloat A/S
Arkitekt / KANT arkitekter
Entreprenør / Jobi Værft A/S
Rolle / Udvikler og rådgiver i projekteringsfasen

Hjemmet skal være et fristed

For de fleste af os er hjemmet et fristed. Det er her, vi slapper af, holder en pause fra en hektisk hverdag, smider skoene og smækker benene op. Vores bolig afspejler samtidig, hvem vi er, hvad vi lægger vægt på, og hvilke værdier vi sætter højt. Men vores behov for, hvad vores bolig skal indeholde, ændrer sig som regel over tid - og alt efter hvor vi er i vores liv. Derfor har vi skabt en ny bolig, som kan forandre sig i takt med, at vi forandrer os. Ambitionen har været at skabe en bolig, som både kan rumme det unge par og den store familie – og som kan udvikle sig over tid, så den ikke bliver uaktuel i det samme øjeblik, børnene flytter hjemmefra.

Designprocessen vendt på hovedet 

Beliggenheden betyder meget for den attraktive bolig. Og den bedste beliggenhed er næsten per definition én med havudsigt. I Danmark har vi 8.000 km kystlinje og et kæmpe potentiale for at bo ved vandet. Men selvom mange af os drømmer om husbåden og om at kappe fortøjningen, så er det noget, de færreste gør alvor af. Måske fordi den klassiske husbåd med koøje og klapsenge kun i meget begrænset omfang kan honorere vores krav til en moderne helårsbolig.

 

Normalt tegner vi som arkitekter en bolig til stedet, og designprocessen starter derfor typisk med at kigge på stedets særlige kvaliteter. Med WATER CUBE har tilgangen været den modsatte. Alle kajpladser er forskellige: nogle har fantastiske kig over vand og hav, andre ligger i kanaler omgivet af pulserende byliv. Nogle steder orienterer man sig mod nord, andre mod syd, øst eller vest. Den udfordring skal en moderne husbåd kunne svare på, og derfor har vi udviklet et koncept, hvor man - meget lig en rubiksterning - kan vende og dreje designet, så det kan tilpasses mange forskellige havne og kyststrækninger. Og så det kan formes efter de mennesker, som flytter ind.

WATER CUBE
– en arkitekttegnet bolig,
der er skabt af robuste,
maritime materialer og
tilpasset vores nordiske
klima.